42
Ez isteni!
38
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
77
Mi történik a testben a Covid után?
3
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
40
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
35
97
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
92
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
76
Ez most akkor a Covid volt?
97
Megvan még, mit mondtunk?
30
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
77
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
94
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
36
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
28
Kiadós leves után ebéd is lehet
15
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
64
26
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
94
Meg kell kóstolni!
27
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
95
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
4
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Miközben nézelődtem a húsvéti desszertek között, nem győztem gyönyörködni a szebbnél szebb süteményekben. 🙂 Ebben a bejegyzésben elsősorban olyan ötleteket hoztam, amivel kicsit feldobhatod kedvenc muffinodat, vagy kekszedet, és mutatós húsvéti süteményeket varázsolhatsz belőlük. Abban biztos vagyok, hogy mindenki imádni fogja, Te pedig a nap végére rengeteg dicséretet bezsebelhetsz majd. Ha pedig nem […]
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]
Ez a kovászos változata ennek a fantasztikus lángosnak. Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 3dl langyos víz 500g liszt 10g só kb. 0,5dl olaj Elkészítés:A langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, aztán adjuk hozzá a lisztet és a sót. Összedolgozzuk, hogy keményebb galuskatészta sűrűségű legyen. Letakarva pihentetjük kb. 1 órát.Majd körbelocsoljuk az olajjal és körbe a […]
Olyan sokan kértétek a receptet, gyorsan le is írtam nektek, hogy még legyen időtök a karácsony előtti próbasütésre is. 😊 Az édeskés linzertésztát tökéletesen ellensúlyozza a citromkrém fanyar üdesége. A tésztában megbújó egész mákszemek pedig igazán különleges, ropogós textúrát kölcsönöznek az egyébként vajpuha aprósüteménynek. Hozzávalók ( körülbelül 30 darab linzerhez) A mákos linzerhez: 300 […]
Magyarország varázslatos pontja a világnak. Persze ezt nem az aktuális közhangulatra értem, elég merész kijelentés lenne. De olyan gazdag és különleges természeti kincseit tekintve, hogy az elképesztő. Ennyire sok, ilyen kis helyre koncentrálva nem sok országban található. A Földet keresztül-kasul szabdalják a szabad szemmel nem érzékelhető energiavonalak, amelyek metszéspontjain pozitív erők összpontosulnak, és ezeknek gyógyító […]
Vajon van olyan felnőtt ember az országban, akinek nem Vitay Georgina jut eszébe az Abigél szó hallatán? A bájos Szerencsi Éva (Vitay Georgina), aki nagyon korán, 52 évesen hunyt el És hányan tartják legkedvesebb filmjeik között számon a négy részből álló sorozatot? Gyanítom, rengetegen! Idézzük fel miről is szól a Szabó Magda könyvéből készült legendás […]
Hozzávalók: 180g aktív kovász 1,7dl langyos tej 80g cukor 440g liszt csipet só 1db tojás 70g olvasztott vaj Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A kovászt alaposan kikeverjük a langyos tejjel, majd hozzákeverjük a cukrot, aztán a többi hozzávalót és jól kidagasztjuk a tésztát, úgy hogy egy elég lágy, de nem ragacsos állagot kapjunk. Pici liszttel […]
A leander népszerűsége töretlen hazánkban. Régebben a módosabb magánkertekben, ma már szinte minden kertben, sőt egyre több közterületen is találkozhatunk vele. Nagyobb városok bátran felvállalják gondozásukat, dacolnak az utca emberének gyűjtő szenvedélyével és akár egész utcákat, vagy nagyobb tereket népesítenek be leanderrel. A tél elmúltával előkerülnek a telelő helyekről. Ki így, ki úgy telelteti őket. […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!