Az év utolsó bulija- szilveszter stílusosan

Sok sok időt töltöttünk azzal, hogy a karácsonyt széppé, stílusossá tegyük, természetesen mindazzal együtt, hogy finomságok kerültek az asztalra, a megfelelő ajándékok kerültek a fa alá, és remélem, hogy a családdal töltött meghitt együttlétre is mindenki tudott időt szakítani.

De mielőtt leeresztenénk, és hátradőlhetnénk, itt az év utolsó napja, és mi lehetne jobba z év lezárására mint egy szuper és természetesen stílusos szilveszteri parti.

Összegyűjtöttem nektek 4 különböző dekorációs ötletet, amelyekből ma kettőt megmutatok – a Vitage stílus szerelmeseinek.

Íme az első Vintage stílusú dekorációs ötlet csomag, ahol a színek ugyan nem szabadultak el, de az elegancia így biztos marad.

new-years-countdown-printables

new-years-count-down-party-950x950

andersruff-chocolate-strawberries-950x950 andersruff-Dessert-table-half-950x950 andersruff-kisses-950x950 andersruff-mousse-950x950 andersruff-mousse-individual-950x950 andersruff-new-years-macarons-950x950 andersruff-popcorn-sideview-950x950 vintage-new-years-count-down-printables-950x950 andersruff-bottles-950x950

De ha színeket is akarunk, akkor használjuk a vidám rózsaszínt és kéket, így szinte azonnal a tavaszban érezhetjük magunkat.

Vintage-New-Years

DessertTable-640x509

aWhiteMousse2-andersruff BlackJackGum-andersruffDessertTableTop-andersruff

ChocolateBars-andersruff CookiesChampagne-andersruff  DessertTableTop3-andersruff  FavorBoxes-andersruff  MiniChampagne-andersruff               MintCookies-andersruff OreoTruffles2-andersruff PlaceSettings-andersruff Strawberries2-andersruff

forrás

 

Szilveszter vidáman és csillogással

Ahogy ígértem újabb dekorációs ötletek a stílusos szilveszteri bulihoz.

Egy modern variáció, ahol szintén nem a színeké a főszerep. De az elegancia garantált.

New-Years-Party-Round-Up

modern-holiday-party-01-640x419 modern-holiday-party-02-640x426 modern-holiday-party-03-640x426 modern-holiday-party-04-640x426 modern-holiday-party-05-640x426 modern-holiday-party-06-640x426 modern-holiday-party-07-640x426 modern-holiday-party-08-640x426 modern-holiday-party-09-640x9070 modern-holiday-party-10-640x450 modern-holiday-party-11-640x451 modern-holiday-party-12-640x906 modern-holiday-party-13-640x426

 

De ha több csillogásra vágysz, akkor itt egy kis glamour.

Glitter-Gold-New-Years-Eve

40th-Birthday_11-688x1024-950x950 40th-Birthday_13-1024x838-950x950 40th-Birthday_16-1024x737-950x950 40th-Birthday_43-688x1024-950x950 40th-Birthday_64-688x1024-950x950 40th-Birthday_71-688x1024-950x950  Gold-Glitter-New-Years-Party-Decorations-640x516

 

Újrafeldolgozás,újrahasznosítás,recycling III.

 

Újabb ötletek újrahasznosításra. Most csak néhány fotó és rövid komment – gondoltam elsőre, de nagyon sok jó ötletet találtam. Vegyük sorra. Először nézzünk körül hogy mit tudunk hasznosítani a kertben. Az örök megújuló pet palack segítségével nagyon hasznos melegházat tudunk csinálni. Na ez nem kezdőknek való feladat, de ügyesebbek bátran belevághatnak.

Maradjunk a kertnél- kinőtt, lyukas gumicsizma – ne dobjuk ki! íme egy felhasználási lehetőség: 

 

Ugyanígy járhatunk el a gumi papucsokkal is.

Ehhez az újrahasznosításhoz nem árt, ha éppen most vagyunk túl egy nyílászáró cserén, vagy ha nyílászáró beépítős csapattal jó kapcsolatban vagyunk. A bontott ablakok ablakszárnyait összeépítve remek üvegházat készíthetünk a kertbe. Lefesthetjük egyszínűre is, de hagyhatjuk úgy is ahogyan megkaptuk akkor kicsit rusztikusabb lesz a hatás.

 

Még mindig kicsit a kert. Egy szék új életét láthatjuk. Létezik a bútorok lélek vándorlása? És ez most egy magasabb szintű létezés?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor nézzünk még mást is: Ehhez az sem baj, ha kicsit már rozsdás a csatorna. Arra viszont nagyon kell ügyelni, hogy megfelelő öntözésről gondoskodjunk.

 

Nekem az ősz és a tél  “boros” évszakok. Az új bor, a forralt bor, a borfesztiválok ideje. De ha bor, akkor melléktermékként megjelennek a parafa dugók. Mit is tehetünk vele? Itt van néhány ötlet:

                  

 

                            

 

Na és mi legyen a rossz bicajokkal a rossz kerekekkel? Biztos hogy minden használhatatlan ami rossz? Ismétlem önmagam, de azt tudom mondani újra: Gondoljuk át még egyszer! Nézzük más szemmel. És hogy ehhez segítséget is adjak, itt van néhány ötlet is:

És a nagyi ósdi bicajától sem kell megszabadulni. A kertben megőrizve, vagy akár a lakásban is még jó sokáig emlékezhetünk, hogy hogyan tekert vele a papánk vagy a mamánk.

Azt gondolom, hogy jó dolog új élettel megajándékozni a tárgyainkat. Ezzel időt is nyerhetünk, ha eredeti funkciójában nincs rá igazán szükségünk, de kidobni sajnáljuk. Mit tehetünk: Hasznosítsuk újra!

 

BALATONI FOGAS SALÁTAÁGYON

Karácsonyi vacsora ajánlat

Hozzávalók: DSCF0012

  • kb 70- 80 dkg fogas
  • citrombors
  • fokhagyma
  • 1-2 szelet vékonyra vágott füstölt szalonna
  • fél citrom leve
  • 1 fej jégsaláta
  • 3-4 db paradicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1-2 sárgarépa reszelve
  • tökmagolaj
  • borecet

Az elkészítés nagyon egyszerű. A halat beirdaljuk mindkét oldalán. Bedörzsöljük egy kevés fokhagymával, sózzuk borsozzuk a citromborssal. A tetejét megtűzdeljük a füstölt szalonnával. tepsibe rakjuk és fólia alatt 180-200 fokra előmeleített sütőben sütjük meg. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon száraz lesz. (Kb 35-40 perc)

Közben a salátához a hozzávalókat feldaraboljuk, tökmagolajjal egy kicsi balzsamecettel meglocsoljuk és összeforgatjuk óvatosan. Tálalásnál a salátára szedjük ki a halat, pici citromlével locsoljuk meg.

Jó étvágyat!

BOUNTY KEHELY

Egy könnyű nyári desszert, ami az egzotikus gyümölcs és kókusz ízek kombinációja miatt akár karácsonyi desszert is lehet.

 

 Hozzávalók:  (8-10 személyre)

2-3 db mangó, (lehet konzerv is)

1 doboz (850 ml-es) ananász

2 étcsokoládéval bevont bounty szelet

5-600 g kókuszos joghurt

2,5 dkg cukor

500 g tejszín

2 zacskó vaníliás cukor

 

Elkészítés:

A mangót megpucoljuk, felkockázzuk, nagyon kevés vízben a cukorral puhára főzzük. (Ha konzervet használunk akkor csak le kell csöpögtetni a levétől) A puha lecsöpögtetett mangót pépesre turmixoljuk. Az ananászt nagyon apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a mangópürébe. Az elkészítés idejére fagyasztóba tesszük kókuszos csokit, hogy szépen lehessen fölvágni szeletekre.

Nagyobb tálban a kókuszos joghurtot simára keverjük cukorral, a tejszínt a 2 csomagvaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a joghurtba forgatjuk.

Desszertes poharakba elosztjuk az ananászos mangópürét, majd a tejszínes joghurtos krémet a tetejére tesszük. A fagyasztóból kivett csokit vékony szeletekere forgácsoljuk, és díszítjük vele a desszertünket.

 

Nagyon finom, könnyű desszert, hamar el lehet készíteni, és a nagy melegben nem kell a sütőt használni.

 

ELJÖTT A TÖKÖK IDEJE

 

Bár most a napokban igen szép idő volt napközben, igazi vénasszonyok nyara, de este azért mégis csak hűvös van már. Ilyenkor egy jó illatos sült tök, vagy sütőtökből készült bármilyen finomság igazi őszi hangulattal tölt el minket.

Most már igazán időszerű hogy a dísztökök is kikerüljenek a kertbe, mindenféle tökös díszek a lakásba.

Erre is sok jó ötletet találhatunk, én is gyűjtöttem nektek párat.

Először őrült ötletek a kertbe:

247277_446041108771740_964246536_n ss_102118018 ss_102118019 ss_102272642 ss_102278257 cat bats pumpkins Black paint and scrapbook for spooky Halloween creatures

Vannak fiú gyerekek, akiket kézműveskedésre igen nehezen lehet rávenni. Na most találtam egy – két olyan töklámpást, amit biztosra veszek, hogy szívesen megcsinálnak ők is.

9d381c22949d113e77bbb1c3fd552e8c halloween-decorating-ideas-pumpkins-in-stair-enterway-design images ss_101976333_M ss_101976334_F ss_101970305_w

 

És most pedig vonatkoztassunk el attól, hogy a tök sárga:

6215780787_092258069d_z 187180928232984931_snryb94z_f-383x272 art_50648c163224f classy white pumpkins with black stencils uphostery-tack-decorated-pumpkins-l

Ezeket nagyon szeretem:

cute-diy-chic-pumpkins-to-decorate-your-interior-for-halloween-2 Halloween Decor  lace pumpkin in a stocking, bling pumpkin decorated with  crystals IMG_1272 pumpkins-how-do-you-decorate-yours-L-N0xPRP

Ezt a képet tehettem volna a “ne dobd ki” oldalra is, mert szerintem kiló számra mérhető a kidobott csipkés, mintás, vagy éppen a necc harisnyák mennyisége.  Itt egy jó példa, még egyszer használhatjuk:

cute-diy-chic-pumpkins-to-decorate-your-interior-for-halloween-2 lazy-jack-o-lanterns-11-creative-ways-decorate-pumpkin-for-halloween-without-carving.w654

Kültérre néhány szép kompozíció:

oszi-dekoracio-2 pumpkin-steps

Újrahasznosítás a töklámpás kapcsán is? Hát persze!

222040_444531822256002_36716249_n 2979088739_c733232980_o bortök bortök2

Nos, hozzá is lehet kezdeni, amint sikerült választani. Jó munkát!

FÜGÉS SONKATEKERCS

 

Egy nagyon egyszerű, nagyon mutatós és különleges előételt szeretnék megosztani veletek:DSCF0001

 

Hozzávalók:

személyenként 3- 4 nagyon vékonyra szeletelt füstölt sonka

3-4 aszalt füge

3-4 sós keksz ( kb.3cm átmérőjű)

Nagyon fontos, hogy a sonka hajszál vékony legyen!

Az aszalt füge kemény végét le kell vágni, hogy kis “talpa legyen a tekercseknek, így könnyebben megáll majd a kis kekszeken.

Szóval egy előkészített fügét, beletekerünk egy szelet sonkába és ráállítjuk egy sós kekszre. Szépen elrendezgetjük egy tálon vagy tányéron és már kész is van.

Nem bonyolult, gusztusos, és különleges.

Füges_hazisonkatekercs

TIHANYI VADDISZNÓ RAGU MEDVEHAGYMÁS NOKEDLIVEL

Hozzávalók a raguhoz:

  • 80 dkg vaddisznó lapocka
  • 5 dkg fehérrépa
  • 0.5 dl olaj
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 db borókabogyó
  • 5 dkg paradicsompüré
  • 5 dl vörösbor
  • 1/4 db paradicsompaprika
  •  kakukkfű
  •  őrölt bors

A zöldséget, a vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk. A vaddisznóhúst megmossuk, és kockára vágjuk. A zöldséget és a vöröshagymát forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vaddisznóhúst és tovább pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kakukkfüvet, a borókabogyót, a pritamin paprikát, a paradicsompürét és sóval, borssal ízesítjük. Kevés vörösbort öntünk alá és fedővel lefedve lassan pároljuk. Ha leve elpárolog, mindig vörösborral pótoljuk. Tálalhatjuk főtt tésztával is, de én medvehagymás nokedlit főztem hozzá.  Természetesen Tihanyi kékfrankos illik hozzá.

A medvehagymát aprító géppel felaprítottam, és belekevertem a nokedli tésztába. Így szaggattam a forró vízbe. Télen, amikor nincs friss medvehagyma, akkor medvehagyma pesto-val is lehet készíteni. (Medvehagyma, só, olíva olaj összeturmixolva, kis üvegbe töltve, levegőtől lezárva eltartható sokáig)

 

JUHTÚRÓS SZTRAPACSKA

Egy barátom kedvéért osztom ezt meg most veletek.

92-sztrapacska

4 személyre:

  • 25 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 1 tejföl
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • sok bors
  • só                                                                                                                                                                             
  • 30 dkg kolozsvári szalonna

 

A krumplit pépesre kell lereszelni (aprító géppel is le lehet pépesíteni) hozzá keverjük a lisztet, a tojást, a sót és a borsot. Nagy lyukú  nokedliszaggatóval forrásban lévő sós vízbe kell beleszaggatni. Bővebb  vízzel számoljatok mint egy rendes nokedlivel, különben le fog ragadni az alja.  Ha megfőtt, leszűrjük és egy nagy tálba tesszük. A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk kiolvasztjuk a zsírját és ha nem túl zsíros, akkor a zsírjával együtt a kifőtt  sztrapacskára öntjük. A juhtúrót a tejföllel elkeverjük, majd azt is a sztrapacskához keverjük. Hőálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal és abba öntjük ezt a masszát. Kb. 20-25 perc alatt 200-220 fokon összesütjük, hogy ropogósra süljön a teteje. Tálalásnál is megszórhatjuk még szalonna kockákkal.

Jó étvágyat! (Neked is Joe!)