BALATONI FOGAS SALÁTAÁGYON

Karácsonyi vacsora ajánlat

Hozzávalók: DSCF0012

  • kb 70- 80 dkg fogas
  • citrombors
  • fokhagyma
  • 1-2 szelet vékonyra vágott füstölt szalonna
  • fél citrom leve
  • 1 fej jégsaláta
  • 3-4 db paradicsom
  • 1/2 kígyóuborka
  • 1-2 sárgarépa reszelve
  • tökmagolaj
  • borecet

Az elkészítés nagyon egyszerű. A halat beirdaljuk mindkét oldalán. Bedörzsöljük egy kevés fokhagymával, sózzuk borsozzuk a citromborssal. A tetejét megtűzdeljük a füstölt szalonnával. tepsibe rakjuk és fólia alatt 180-200 fokra előmeleített sütőben sütjük meg. Nem szabad túlsütni, mert akkor nagyon száraz lesz. (Kb 35-40 perc)

Közben a salátához a hozzávalókat feldaraboljuk, tökmagolajjal egy kicsi balzsamecettel meglocsoljuk és összeforgatjuk óvatosan. Tálalásnál a salátára szedjük ki a halat, pici citromlével locsoljuk meg.

Jó étvágyat!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció