Sütőtök krémleves

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES

HOZZÁVALÓK:SAM_1515

ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE:

  A sütőtököt felvágjuk, meghámozzuk, kiszedjük a magokat és felkockázzuk.

SAM_1465 SAM_1467

A vöröshagymát is előkészítjük. megpucoljuk felkockázzuk.

SAM_1469

Egy fazékban megolvasztjuk a vajat és rátesszük a hagymát.

 SAM_1471 SAM_1472

Amikor a hagyma már egy kicsit megpuhult, rátesszük a kockára vágott sütőtököt is.

 

  Megsózzuk, és egy kevés fehér borsot is szórunk rá. Kell még egy kis gyömbér is bele. Ha van friss gyömbér az a legjobb, reszeljünk bele egy kicsit. Ha nincs, akkor a szárított gyömbérpor is jó.

Felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje.  Ha fel akarjuk gyorsítani a folyamatot, akkor vízforralóval, vagy másik edényben közben már felforralhatjuk a vizet.

 Leveskockával ízesítjük.

A fűszerereket összerakjuk, és egy teatojásban belelógatjuk a levesbe.

Így nagyszerűen belefő az íze, és a turmixolás előtt ki tudjuk venni belőle.

A narancs héját lereszeljük, és a húsát felkockázzuk.

Közvetlenül a turmixolás előtt tesszük bele a levesbe.

Aztán botmixerrel összeturmixoljuk, de ne felejtsük el kivenni belőle a teatojással a fűszereket.

 Legvégül a tejszínt hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a leveshez, összeforraljuk és máris tálalható.

 
 

A tálalásnál meglocsoljuk pár csepp tökmagolajjal, vagy megszórjuk pirított tökmaggal, vagy akár apróra vágott snidlinggel is tálalhatjuk. Mindenképpen finom lesz, és guszta!

  Jó étvágyat!

Címkék: , ,
Tovább a blogra »