SÜTŐTÖKÖS MUFFIN

Hozzávalók: (12 db)

ELKÉSZÍTÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

 A sütőtököt meghámozom, kiszedem a magokat és  lereszelem a nagy lyukú reszelőn.

Próbáltam már aprítóval is, de az nem jó!

 Egy nagy tálba elkezdem kimérni a hozzávalókat. Először a lisztet, a cukrot és a többit.

A darált diót is hozzáadom,  a citrom héját, és az összes többi hozzávalót. A tojást, a tejfölt, az olajat. Mindent csak beleborítok a tálba, majd elkeverem keverő kanállal kézzel. Soha nem keverem géppel. A jó muffinnak az a titka, hogy nem szabad túl keverni, sem túl sütni.

Kicsit kemény lesz a tészta, de a sütőtök sülés közben ereszt némi levet, attól lesz könnyedebb a végeredmény. Kb. 20-25 percig kell sütni 180 fokos sütőben.

 Közben porcukorral és egy pár csepp citromlével mázat keverünk. Ez kerül a muffinok tetejére.

A mázat egy kanállal a kihűlt muffinok tetejére csorgatjuk, és hagyjuk, hogy kicsit elterüljön rajta.

Aztán már tálalhatjuk is. Szerettem volna fotót készíteni úgy is, hogy szépen elrendezgetem egy díszesebb tálon, de erről a családomat nem tájékoztattam. Úgyhogy mire lefotózhattam volna, addigra már nem volt mit….

 

Remélem, ti is hasonlóan jártok majd, és nagy sikere lesz nálatok is.

Csináltam már olyat is, hogy a darált dió helyett darált mákot szórtam bele, úgy is nagyon finom!

Tovább a blogra »