iladesign

Rend a lelke mindennek VII. – Ha már a célszalagot is átszakítottuk

Mit is jelent ez? Elszakítani a célszalagot. Egy maratoni futóversenynél pontosan tudjuk, hogy ha elindultunk, akkor  42195 méter múlva megérkezünk az áhított célszalaghoz, és diadalittasan eshetünk át a  szalagon. Biztos vagyok benne, hogy ha ezeket a bejegyzéseket nem csak végig olvastátok, hanem  végig is csináltátok a rendrakást, akkor hasonló élményben lesz részetek. Azt nem tudom… Tovább »

Rend a lelke mindennek VI. – A végéhez közeledve

A ruhákat rendbe raktuk, kidobáltuk vagy elajándékoztuk azokat amelyek számunkra fölöslegesek és nem nyújtanak örömet, de még nem értünk végig minden dolgon. Ott vannak a könyveink, az összekötözött gyerekrajzok, az iskolai füzetek, fotók, nem használt ajándéktárgyak, és még sorolhatnám. Ezek selejtezésére is vannak útmutatások a KonMari módszer követői számára, én a magam részéről a ruha… Tovább »

Rend a lelke mindennek V. – Ne rázd a rongyot!

Ne rázd a rongyot inkább hajtogass! Ha nem tudod hogy hogyan csináld, most megmutatom. Na persze! Ki az aki nem tud ruhát hajtogatni? Meg fogsz lepődni: sokan nem tudnak – azaz nem tudunk helyesen.     Úgy jutottunk idáig, hogy elképzeltük hogy milyen rendezett otthonban szeretnénk élni, aztán kiválogattuk a számunkra igazán fontos ruhadarabokat, a… Tovább »

Rend a lelke mindennek IV. – A helyes tárolás fontos!

Remélhetőleg lassan mind rászánjátok magatokat arra, hogy nekiveselkedjetek a rendrakásnak és hogy a lendület ne szakadjon meg íme a folytatás. Szóval ott tartottunk, hogy egyre növekszik a “nem tesz boldoggá” kupac és igazán gyönyörködhetünk és válogathatunk a “boldoggá tesz” kupac darabjai között. De mi van azokkal a ruhadarabokkal amiről nehezen tudunk dönteni? Valljuk be őszintén… Tovább »

Rend a lelke mindennek III.- Selejtezés

És itt érkeztünk meg ahhoz a ponthoz, ahol általában meg szoktunk akadni. Selejtezzünk, de hogyan? Hogyan tudunk tényleg megszabadulni attól ami fölösleges? És honnan tudom majd hogy egy dolog valóban fölösleges? És hogy lesz a selejtezés utáni állapot tartós? Erre azt tudom mondani: Minden fejben dől el. El kell döntened, hogy mit akarsz látni a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!